och Teknikverkstan UF

Kostnadsfri programmering
för klassen!

Under vårterminen 2017 erbjuder vi kostnadsfria workshops i programmering för elever i årskurs 6-9.

Har du frågor?
Kontakta oss!

Fullbokat!

Intresset för våra workshops har varit enormt! Nu kan vi dessvärre inte ta emot fler bokningar. Tack för visat intresse!

Vad vi erbjuder:

Här kan ni läsa om vilka workshops vi erbjuder, läsa om utrustningskraven samt hitta länkar med ytterligare information. Varje workshop är på 1,5 timme och är kostnadsfri.

Tider och orter:

Samtliga workshops finns tillgängliga alla måndagar och torsdagar tom 10 maj.

Vi reser över hela landet.

Workshop Makey Makey!

I denna workshop använder vi Makey Makey och jobbar med grunderna inom ellära samt något som vi kallar för fysisk programmering, vilket betyder att man inte kodar utan på andra sätt lär sig hur programmering fungerar. Denna kurs är lätt att förstå och framförallt väldigt rolig med tanke på att man får pyssla och bygga sina egna spelkontroller!

+
Utrustningskrav:

Elever måste ha tillgång till en dator med en USB-ingång. Dessutom behövs kartong, aluminiumfolie, tejp, lim, saxar, papper och blyertspennor.
+
Hitta mer information här.

Workshop Microbit!

I denna workshop använder vi oss av BBCs nya Microbit. Vi kommer lära eleverna grunderna inom blockprogrammering samt bygga små enkla spel!

+
Utrustningskrav:

Eleverna måste ha tillgång till en dator med USB-ingång eller en surfplatta som har Bluetooth.
+
Hitta mer information här.

Workshop Swift Playgrounds!

I denna workshop kommer vi arbeta med Apples nya applikation Swift Playgrounds där man lär sig programmera på riktigt, i program­meringsspråket Swift. Applikationen är upp­byggd på ett problemlösande sätt. Din uppgift är att programmera och guida en liten spel­karaktär genom en tredimensionell värld.

+
Utrustningskrav:

Eleverna måste ha tillgång till varsin iPad Air, iPad Pro, iPad mini 2 eller senare versioner med iOS 10 eller senare versioner installerade.
+
Hitta mer information här.

Lär genom utforskning och experimentlust.

Detta är ett samarbete med Teknikverk­stan UF

Teknikverkstan UF drivs av två tjejer och två killar som går tredje året på Teknikcollege Stenungsund. Vi jobbar för en ökad mångfald inom teknikrelaterade utbildningar och teknik­branschen. Vi erbjuder utbildningar och utbildningsmaterial där vi lär ut program­mering och skapar förutsättningar för kreativt tänkande. Vårt långsiktiga mål är att tillgodo­se det skriande behovet av ingenjörer i Sverige och världen.

Har du frågor?
Kontakta oss!