Event
Event
The Collaboration Effect

I en fantastisk eventlokal vid O2 Arena, förbunden med ExCeL via Lin-bana utspelar sig årets tema där du som deltagare har full kontroll över varje del i programmet.

Ladda ner appen Lin Event

iPhone: https://appsto.re/se/GtYsgb.i
Android: http://bit.ly/lineventplay

Ny användare? Du måste bekräfta din e-postadress innan appen kan användas.
Om du har appen sedan tidigare behöver du bara ange den nya eventkoden.
Eventkoden har skickats till alla deltagare via den e-post du använde vid anmälan.

I en fantastisk lokal vid O2 Arena - sammanbunden med ExCeL via Lin-bana - kommer vi att skapa The Collaboration Effect. Istället för att låsa er deltagare vid "spår" kommer vi istället att skapa ett enormt valfritt program av inspiration, seminarier, workshops och happenings. Allt styrs och överblickas enkelt genom vår mycket uppskattade app!

På 3 000 kvm eventyta kommer vi att hitta spännande synergier och samarbeten, vi kommer att lära av varandra och bli mer effektiva tillsammans.

VI lovar dig ett fantastiskt program även 2018 - och vem vill inte åka Lin-bana?

2018 års inspiratörer i urval

Angela Oguntala

Angela Oguntala är en av världens mest efterfrågade inspiratörer om framtidsfrågor. Angela vill få oss att se alternativa verkligheter och utmana vårt tänkande kring design och laboration. Genom vad hon beskriver som en blandning av strategisk framsynthet och design hjälper hon organisationer världen över att förutse framtida utmaningar och möjligheter för att skapa och upprätthålla ett för dem unikt, organisationsanpassat förändringsarbete. Som tidigare chef för ett internationellt innovationslabb ledde Angela ett team av designers och antropologer i utveckling av produkter och tjänster för nya teknologier. 2014 utsågs hon till Årets Framtidsinnovatör av FN.

Navid Modiri

Navid Modiri är kreatör, artist, föreläsare och samtalsaktivist. Navid älskar att ställa nyfikna frågor, sätta igång människors fantasi, få oss att tänka på förändring och framtid och använda vår kreativitet för att skapa en bättre värld. Han har spelat golf med Jimmie Åkesson, sommarpratat i P1 om att ”Allt är påhittat” och tillsammans med SVT och UR låst in åtta unga människor i programmet ”Diktatorn” för att undersöka vad demokrati egentligen är. Just nu är Navid aktuell med boken "Hej Syster" - med utgångspunkt i sitt eget liv berättar han om Sverige idag – om integration, flykt och utanförskap – men också om språkets makt att sammanföra människor.

Elza Dunkels

Elza Dunkels är docent i pedagogiskt arbete och arbetar som lärarutbildare och forskare vid Umeå universitet. Elza forskar om nätkulturer, genus, juvenism, nätsäkerhet, näthat & nätkärlek. Elza Dunkels är en av Sveriges mest anlitade och tillfrågade experter på barn och internet. Hon kämpar för en i grunden positiv syn på barns internetanvändande - en linje som bottnar i hennes tankar om pedagogik. Elza sitter i styrelsen för Wikimedia Sverige och fick 2017 Surfa Lugnt-priset för att ha "verkat för ökad kommunikation mellan vuxna och barn på nätet."

Annakarin Nyberg

Annakarin Nyberg är filosofie doktor och universitetslektor i informatik vid Umeå universitet. Hon har bl.a. skrivit böckerna Sociala medier och härskartekniker och Digitalt entreprenörskap om den kommersiella bloggvärlden. Hon var en av sommarpratarna i P1 i somras. Annakarin forskar om vad det innebär för oss människor att leva med informationsteknologi och hur det förändrar både unga och vuxna, inte minst användandet av härskartekniker. Finns det någonting mer omdiskuterat, intressant och infekterat just nu än tonen och hatet på sociala medier och hur vi ska förhålla oss till internet och sociala nätverk i framtiden?

Darja Isaksson

Darja Isaksson är en visionär föreläsare som visar hur hela vårt samhälle håller på att förändras i grunden, och vad det betyder för oss som privatpersoner, proffs och medborgare. Darja utsågs till Sveriges mäktigaste opinionsbildare av Veckans Affärer 2016. Hon är statsministerns rådgivare i digitaliseringsfrågor och även ledamot av Lin Educations styrelse.

Bonnie Stewart

Vem är du när du är online? Bonnie Stewart är forskare vid University of Prince Edward Island och har följt med oss till London och Bett i fyra års tid som en av våra mest uppskattade inspiratörer och workshopledare. I en tid med snabb förändring och ökad komplexitet undersöker Bonnies arbete korsningar av kunskap, teknik och identitet för utbildningsområdet.

Sofia Serholt

Hur reagerar elever med en robot i klassrummet? Doktoranden Sofia Serholt vid Göteborgs Universitet har undersökt hur mellanstadieelever i en västsvensk grundskola interagerar med en så kallad humanoid robot. Användandet av robotar i klassrummet kan ses som en naturlig följd av skolans pågående digitalisering. En människoliknande robot kan underlätta det digitala lärandet genom att förstärka det sociala samspelet mellan tekniken och eleven. Men hur säkerställer vi barnens integritet och vad blir konsekvenserna av robotar i klassrummet på sikt?

Stephen Reid

Hur använder man Minecraft i undervisningen? Stephen Reid är grundare av Immersive Minds som syftar till att sprida kunskap och inspiration om hur lärande kan ske genom teknik och spel för att förbättra barnens lärande. Stephen arbetar med studenter och lärare för att skapa nya inlärningsresurser och miljöer genom en mix av den digitala och verkliga världen. Stephens passion är det spelbaserade lärandet. Med kunder som Microsoft och BBC samt skolor, universitet och regeringsorganisationer över hela världen utvecklar Stephen skräddarsydda inlärningsresurser med hjälp av Minecraft, 3D-printers, VR och AR.

Ylva M Andersson

Hur lär vi oss leva och leda i ständig förändring? Hur skapar vi hållbarhet, mod och kreativitet i våra organisationer när allt rusar runt oss? Ylva M Andersson är journalist och medieprofil med 30 års erfarenhet från några av landets största medieföretag. Hon har bland annat varit högsta chef på SVT, Sveriges Radio samt TV4 Väst. Idag är hon strategisk rådgivare åt chefer och ledningsgrupper i flera olika branscher. Med en förmåga att förklara större, teoretiska resonemang på ett begripligt och igenkännbart sätt är Ylvas mål att du alltid ska få något handfast med dig, något att göra action av direkt i din vardag.

Katrice Horsley

Katrice Horsley är vår succé från 2017 års Bett-resa då hon hade hand om ledarskapsspåret. Aldrig har en föreläsare eller workshopledare fått så höga betyg. Katrice använder storytelling som verktyg för att göra det möjligt för människor att göra skillnad i sina organisationer, samhällen och för sig själva. Katrice kopplar ny forskning inom neurovetenskap till sin metodik, och har utformat och levererat utbildningar och workshops för en rad internationella och nationella organisationer, inklusive British Heart Foundation, Röda Korset och British Council.

Carl Heath

Carl Heath fick Guldäpplejuryns särskilda pris 2017 för att han med djup förståelse för skolprofessionernas perspektiv är en guide in i en digital framtid. Carl Heath är till vardags ansvarig för digitalisering och lärande på forskningsinstitutet RISE, Research Institutes of Sweden. Hans förmåga att omsätta idéer i spännande konkreta upplägg har gett eko i vida kretsar. Först med spridning av tankar och exempel kring spelbaserat lärande, på senare år i arbetet med maker-rörelsen i Sverige. Med perspektivet att it är ett material, har Carl gjort de digitala resurserna gripbara för barn, ungdomar och deras lärare.

Program

Här finns en överblick över de valbara programpunkterna under torsdag och fredag

Onsdag 24 jan

Ankomst till London. Väl framme väntar bussen som tar er direkt till Intercontinental The O2 och vår eventlokal The Arora Ballroom. Se appen för dina restider.

13.00 Välkommen, kaffe och registrering.

Vi börjar med 2018 års Lin Talks:

13.30 Navid Modiri - Samtal för förståelse
Samtalsaktivisten och författaren Navid Modiri har jobbat med samtal och samarbete i projekt som Sverige 3.0, Samtalsaktivisterna och Integratörerna de senaste åren och ska nu hjälpa oss kicka igång The Collaboration Effect.

14.15 Bonnie Stewart - The Collaboration Effect
To explore the power of cooperation in a digitalized world. During these days will follow up on how well we cooperate, co-learn and converse in quantity and quality. Ph.D. Bonnie Stewart will guide us through the process.

15.00 Nätverkspaus med kaffe

15.45 Darja Isaksson - Digitala dialoger, diktaktik och demokrati 
Vad innebär nya tekniker för berättande, lärande, samskapande, meningsbyggande och demokrati? Kan vi påverka hur vi samskapar mening i en värld där utvecklingshastigheten ökar? Darja mixar exempel från nutiden med insikter från historien och spaningar om framtiden.

16.30 Katrice Horsley - Creating the Story
A persons mindset is held in their believed narrative, an organisation's is held in its shared narrative." People are shaped by the stories they choose to tell about themselves and the stories they  choose to hear. Katrice will help to identify the importance of a positive narrative in our roles as leaders and teachers and also in the identity of our organisations, classrooms, pupils and communities.

ca 17.15 Avslutning

Incheckning på hotellet och fri kväll för nätverkande. Vår "egen" pub The Minories håller öppet varje kväll. där du som reser med oss har 15 % rabatt på mat och dryck.

Torsdag 25 jan

09.00-16.00 The Collaboration Effect
Dagen spenderas i sin helhet i vår eventyta på Intercontinental O2 där du själv väljer bland en mängd spännande seminarier, workshops och specialiserat innehåll. Allt för att du ska hitta det som intresserar dig och utmanar dig mest. Vi har åtta (8) olika lokaler där allt händer nästan samtidigt - och du väljer själv när och var du vill delta. Allt överblickas och administreras enkelt via vår eventapp.

Det detaljerade programmet finns i appen! Du får en bra överblick genom vår eventapp och kan planera ditt program i lugn och ro innan du åker.

Vi arrangerar också ett antal skolbesök till intressanta skolor runt om i London.

19.00 The Collaboration Dinner
Lins berömda nätverksträff förvandlas i år till en sittande middag med nätverkstema.

Fredag 26 jan

09.00-15.00 The Collaboration Effect
Vi fortsätter med vårt stora utbud av innehåll, föreläsningar, workshops och skolbesök. Allt överblickas enkelt genom vår eventapp.

15.00-16.00 The Collaboration Effect - final
Under våra dagar tillsammans kommer Bonnie Stewart att följa upp hur bra vi samarbetar, samtalar och lär tillsammans - både i kvantitet och kvalitet. Under denna avslutande timme presenterar hon resultatet!

Fri kväll för nätverkande. Vår "egen" pub The Minories håller öppet där du som reser med oss har 15 % rabatt på mat och dryck.

Lördag 27 jan

ca 11.00
Utcheckning och transport till flygplatsen

13.30, 13.45 alt. 14.00 (Stansted till ARN och CPH) samt 14.45 alt. 19.15 (Heathrow till GOT). Avresa hemåt.

Flygtider

För våra chartrade plan från Stockholm och Köpenhamn använder vi Transavia - ett helägt dotterbolag till Air France/KLM som specialiserar sig på chartrade flighter. Transavia bildades 1965 och är baserat i Nederländerna. Deras gröna profil och utmärkta service har gjort att vi valt att uteslutande använda dem för årets resa.

Från Göteborg använder vi Norwegian och British Airways för utresan där vi hämtar er med buss på Gatwick/Heathrow för smidig transport direkt till hotellet. På hemresan reser ni med chartrat flyg från Stansted direkt till Landvetter.

Ombord på våra egna chartrade plan bjuder vi på lättare mat och valfri dryck. På reguljärflyget kan vi tyvärr inte förbeställa mat. 

Från Stockholm

Chartrade flyg (2 st)
• Flygbolag: Transavia
• Arlanda terminal 2 (ARN) - London (STN) tor
• Flight HV7819 ons 24 jan 09:40, alt.
• Flight HV7823 ons 24 jan 10:00
• Flight HV7820 lör 27 jan 13:30, alt.
• Flight HV7824 lör 27 jan 13:45
(landar på ARN T2 16:50 resp. 17:05)

Från Göteborg

Reguljärflyg - charter hem
• Flygbolag: Norwegian/British Airways
• Landvetter (GOT) - London (LGW)
• Flight DY4439 ons 24 jan 07:25 alt.
• Flight BA803 ons 24 jan 07:50
• London (STN) - Landvetter (GOT)
• Flight BA lör 27 jan 15:00 alt.
(landar på GOT 17:55)

Från Malmö/Köpenhamn

Chartrat flyg
• Flygbolag: Transavia
• København (CPH) - London (STN) tor
• Flight HV7851 ons 24 jan 10:15
• Flight HV7852 lör 27 jan 14:00
(landar på CPH 16:40)

Fantastiskt läge - transport ingår!

Våra tre hotell är Grange Tower Bridge, Grange City och Dorsett City. Mitt emellan våra hotell ligger stationen Tower Gateway där tågen går mot ExCeL och vår lokal vid O2. Ett Oyster-card (kort för kollektivtrafik) - värde hela £35 - ingår i din resa.

För att komma till vår lokal vid Intercontinental O2 så åker man DLR från Tower Gateway och går av vid Royal Victoria Docks (ca 14 min) och tar "Emirates Air-Line" (vi kallar den såklart Lin-banan**), den tar 7 min över vattnet. Alternativt går man av vid Canning Town (ca 12 min) och tar tunnelbanan en station (2 min) till Greenwich North.

**Är du höjdrädd så kan vi inte rekommendera att åka Lin-banan. I annat fall - njut av en unik upplevelse och en fantastisk utsikt!

Karta över våra hotell och Tower Gateway där vår mötesplats The Minories ligger.

Anmälan

Sista anmälningsdag var den 30 november. Har du en stark önskan om att åka med så kan det finnas restplatser kvar från Stockholm och Köpenhamn. Maila oss omgående så kanske det går att lösa!


Om du har frågor, vänligen kontakta oss: event@lineducation.se

Anmälan är bindande men du kan byta namn på biljetten t.o.m. den 5 januari.

Dina personuppgifter hanteras i enlighet med PUL och du godkänner dessa genom att anmäla dig.

Våra priser:

• Paketpris 15 900 kr per person för del i dubbelrum
• För eget enkelrum tillkommer 4 800 kr
• Vill du boka eget flyg kostar paketet 11 700 kr.
• Moms tillkommer med 750 kr per person

**Alla transporter utgår från våra hotell i London city. Extra transfer ingår ej.

Följande ingår i paketpriset:

• Resa t.o.r. London i eget chartrat plan från Stockholm eller Köpenhamn, alternativt reguljärflyg från Göteborg
• Mat och dryck på flyget dit och hem (gäller endast våra egna chartrade plan)
• Transfer från och till flygplatsen i London
• Tre nätter på något av våra utmärkta hotell inkl. engelsk frukost
• Ett eget Oyster card (£35) för resor inom London
• Lin Talks (inspiration från kända föreläsare)
• En mängd skolbesök att välja på
• Lins berömda nätverksträff på torsdag kväll inkl. middag
• Ett stort utbud av seminarier och workshops

Ladda ner vår app!

Som resenär hos oss får du all information, hela deltagarlistan och alla uppdateringar rätt ner i fickan, hela tiden!

App Store: https://appsto.re/se/GtYsgb.i
Google Play: http://bit.ly/lineventplay

Varmt välkommen till London!

Har du frågor?