Event

Spelkultur och lärande?

I samarbete med Hexis i Göteborg erbjuder Lin en unik utbildningsdag om datorspel, E-Sport och spelkultur.

Säkra din plats idag!
Anmäl dig här!

Vad är ett LAN?

Hur ser kulturen kring online spel egentligen ut?

Hur funkar E-Sport?

Kan man verkligen lära sig något genom att spela spel?

Vill du spela spel och snacka om hur det egentligen fungerar?

Häng med på HEXIS med Lin!
Vi reder i begreppen, diskuterar hur spel, skola och lärande egentligen hänger ihop och framförallt, vi testar att spela spel och analyserar och diskuterar spel som fenomen. Vi avslutar dagen med en middag där vi på allvar går till botten med spel som fenomen och vad som egentligen är möjligt för skolan att omfamna vad gäller spel och hur spelandets framtid ser ut.

Ciceron under dagen kommer vara Karl Alfredsson från Lin och till hjälp kommer spelprofiler och personal från HEXIS. Karl har mångårig erfarenhet som pedagogisk speldesigner, processledare och är så klart en inbiten, om än åldrande gamer själv.

ph13ton

"ph13t0n" eller Per Rudhamn är en 40 årig heltidstreamer på plattformen twitch. Han arbetar med att få den svenska e-sport communityn att växa, som cocaster, deskhost och streaming samt föreläser om nätmobbning, han har även vart caster för ESL/Overwatch sverige. Med bred kunskap kring lankultur och streaming berör vi områden som näthat, nätkärlek och nättroll och "går det att leva på esport?"

Max Horttanainen

Är ordförande i Sverok Väst, Sveriges största ungdomsförbund med fokus på spel och spelupplevelser av olika slag. Sverok har tagit fram en Code of Conduct för hur man skall bete sig bra mot varandra när man spelar online. Max är hängiven gamer, LAN-arrangör och dessutom general för hela HEXIS.

När och var?

1:e april
kl. 10-15
Prioritet Serneke Arena
Krutvägen 2-4, Göteborg