Event
Event
The Collaboration Afternoon

Välkommen till en halvdag med kollaborativt lärande för dig i Stockholms stad.

Kommande tillfällen
Inga kommande tillfällen

Anmälan för tillfället avstängd

Återkom gärna vid ett senare tillfälle

Kostnadsfritt!
Boka här

För dig som jobbar i Stockholms stad

Kostnadsfritt!
Boka här

För dig som jobbar i Stockholms stad

Kostnadsfritt!
Boka här

I januari varje år arrangerar vi en skolutvecklingsresa till London. Årets resa hade temat The Collaboration Effect, och vi hade med oss väldigt många deltagare men alla hade inte möjlighet att följa med.

Vad gör vi då? Vi tar med oss temat till hemmaplan! Vi kommer under en halvdag att bjuda in er till eventet för att lyssna på föreläsningar men framförallt nätverka och kollaborera!

Vad är ditt narrativ kring digitalisering och de verktyg som du arbetar med. Katrice Horsley som är vår Keynote-talare kommer att berätta från en annan synvinkel om hur du behöver äga berättelsen.  

Under våren och hösten så kommer Skolplattformen att implementeras i stadens grundskolor och gymnasier. Hur ska det se ut och vilka strategier har staden för att detta så att tekniken ska bli osynlig och lärandet synligt?

Ungefärliga tider:

13.00 Katrice Horsley
14.00 Minecraft
15.00 Fika
15.30 Virtual Reality med HP
16.00 Skolplattformen - hur lyckas vi?
17.00 Emma Nääs - Med världen som klassrum
18.00 Avslutning

Om de medverkande:


Katrice Horsley

"A persons mindset is held in their believed narrative, an organisation's is held in its shared narrative.”

Alla människor formas av de historier de väljer att berätta om sig själva och historierna de väljer att lyssna till. Katrice inleder vår dag tillsammans med att kickstarta vårt tänkande kring vikten av ett positivt narrativ i vår roll som ledare och lärare, såväl som i våra organisationer, klassrum och lärargemenskaper. 

Katrice vägleder dig på tankeresan mot att utröna vilken berättelse som är mest användbar för dig att ta med dig hem från vår eftermiddag tillsammans, och hur du kan konstruera den. 

Emma Nääs

Med världen som klassrum. Följ med Emma och hennes elever på en global, virtuell resa mot att få verkliga mottagare, utveckla medvetna och empatiska elever samt skapa en autentisk språkupplevelse genom personliga Skypemöten. 

Emma utforskar hur vi kan samarbeta genom världsomspännande projekt där lärare och elever från jordens alla hörn arbetar tillsammans med de Globala hållbarhetsmålen samtidigt som elevernas kommunikativa och digitala förmågor utvecklas. 

För sitt arbete har Emma fått titeln Microsoft Fellow, blivit finalist i Guldäpplet, vunnit European Language Lable och nominerats till Ambassadör för TeachSDGs, ett samarbete med FN.

 
Har du frågor?
Anmälan