Event
Event
Lin Talks

Vill du diskutera och lära dig mer om skolans digitalisering? Delta i Lin Talks!

Kommande tillfällen
Inga kommande tillfällen
Begränsat antal platser!
Boka här

Ett samtal om skolans digitala framtid

Vi på Lin Education tycker om att bjuda in de vi tycker mest om. Just nu håller vi på för fullt att planera framtidens Lin Talks. Är du intresserad av att delta, eller har du en fundering över vad du skulle vilja se på framtidens Talks? Kontakta oss så återkommer vi till dig.

Programmering, den senaste hårdvaran och molntjänster

Under våren har vi på Lin Education bjudit in till Lin Talks i Stockholm, Göteborg och Malmö. På nio eftermiddagar har vi gjort djupdykningar i programmering, diskuterat plattor och Chromebooks, samt undersökt var molntjänster platsar i digitaliseringen.

Programmering i skolan har varit högt på agendan under våren. Regeringens beslut i mars om att ytterligare stärka den digitala kompetensen påverkar inte bara elever, utan också de lärare, rektorer och skolbibliotekarier som fått i uppgift att genomföra denna spännande utveckling. Vi diskuterade flera frågor - vad innebär programmering, varför behövs det och inom vilka ämnen lämpar det sig bäst? 

I en workshop i samarbete med Teknikverkstan UF kunde besökare prova på programmeringsverktyget micro:bit, som lär elever att blockprogrammera spel.

De digitala verktyg och tjänster vi använder har stor betydelse för att se till att skolan håller jämna steg med utvecklingen. Vilka fördelar har en Chromebook mot en iPad, hur ser det ut på din skola, och vad har tillverkarna att erbjuda? Vilken av alla molntjänster lämpar sig egentligen bäst för just din skola?

Under vårens Lin Talks Verktyg och Cloud pratade vi om olika verktyg för olika ändamål och hur dagens teknik möjliggör nytänkande. Molnbaserat lärande som G Suite, Onedrive och Lightspeed presenterades av våra samarbetspartners Google, Microsoft och just Lightspeed.

Har du frågor?
No items found.